LM EJENDOMME – SIVDLEK ARTIKEL

Den 1. marts i år åbnede Benedikte og Søren Lennert-Mortensen en helt ny ejendomsmæglervirksomhed her i Sisimiut; LM Ejendomme ApS med formidling af boliger og ejendomme både til private og til erhvervslivet.

Både Benedikte og Søren eller Naja og Suulut, opsagde sidste efterår deres jobs i henholdsvis Bank Nordik og KNI Koncernen med henblik på at skifte retning og realisere et mangeårigt ønske om at etablere en selvstændig virksomhed med salg af ejendomme her i Vestgrønland.

”Vi er jo begge uddannet indenfor bankverdenen og har derfor i mange år finansieret netop fast ejendom for både private og virksomheder, så det er ikke et nyt område for os”, udtaler Søren Lennert-Mortensen, som kommer fra et job som koncernchef for KNI Koncernen og fortsætter; ”Grønlands Selvstyre har gennemført flere tiltag, som gør det attraktivt for private og virksomheder at købe eller opføre egen bolig med henblik på at flere og flere ejer deres bolig.

”Renten er lige nu rekordlav og det betyder, at når man køber en fast ejendom med et 30 årigt fastforrentet realkreditlån ja, så har man sikret sig selv og familien en lav og fast husleje i tiden fremover, derfor er det lige nu et rigtig fornuftigt tidspunkt at investere i egen bolig”, oplyser Søren.

Lige nu er renten ganske lav og attraktiv og der kan via Realkreditinstitutterne Nykredit og DLR hjemtages et 30 årigt fastforrentet kontantlån med en rente på imellem 3,5 – og 4 %, hvilket er historisk lavt. Det betyder, at renten – og dermed huslejen – ikke stiger de næste 30 år.

”Vi har jo hørt om kommende huslejestigninger indenfor den offentlige boligmasse, hvor nuværende og kommende lejere af offentlige boliger, skal forberede sig på stigninger de kommende år. Og når man ejer sin egen bolig betaler man jo til sig selv, idet man afbetaler sin gæld og dermed sparer man op – eksempelvis til sin pensionstid” tilføjer Benedikte som jo kender til både gæld og opsparing fra sin tid i både Grønlandsbanken, Jyske Bank og Bank Nordik.

Samstemmende udtaler både Benedikte og Søren, at deres ejendomsmæglervirksomhed har fået en endnu bedre start end de havde håbet på, og de indkomne ejendomme sælges hurtigt og til gode og rimelige priser og faktisk mangler de til stadighed ejendomme i kommission til videresalg.

”Det er vigtigt for os, at vi er et dobbeltsproget ejendomskontor, idet jo netop køb af en ejendom er en meget stor og meget vigtig investering og det nytter ikke noget, at køberne ikke forstår den økonomiske sammenhæng i en ejendomshandel” siger Benedikte og fortsætter ”Vi kan mærke på vore kunder – både køber og sælger – at man føler tryghed, når vi mødes og snakker køb og salg af ejendomme.

Sideløbende og når ejendomsmæglervirksomheden er kommet rigtig godt i gang vil de 2 erfarne erhvervsfolk udvide forretningen med en konsulent- og kursusvirksomhed, hvor både grønlandske og danske virksomheder skal nyde godt af de indhøstede erfaringer fra tidligere lederjobs og de forventer, at de første konsulentopgaver vil blive gennemført efter sommeren i 2012.

”Alle kan trygt henvende sig til os med ønske om køb eller salg af bolig og vi anser vores markedsområde for at være fra og med Nuuk til og med Ilulissat”, siger de glade ejere af LM Ejendomme ApS og tilføjer; ”Alle er altid velkomne til at kontakte os til en uforpligtende boligsnak og alle kan holde øje med vore boliger på www.lm.gl”